En helhetslösning
När du anlitar en professionell trädgårdsarkitekt får du hjälp att se både helhetsbilden och detaljerna.

Vårt grundkoncept är att erbjuda en helhetslösning - från idé till färdig trädgård. Du kan självklart välja vilka tjänster passar just dig, din budget och dina behov.

TRÄDGÅRDSKONSULTATION
Vid ett hembesök gör vi en analys av platsens förutsättningar och en genomgång av dina önskemål och behov. Om ni vill gå vidare och anlita oss för att gestalta er trädgård/utomhusmiljö, skickar vi en offert för rituppdraget efter mötet.

TRÄDGÅRDSDESIGN
Några exempel på vad vi gör:
  • Skalenlig layoutritning (2D) som visar trädgårdens ytor, typ av material och placering av växtelement (t.ex. träd, häckar, rabatter)
  • 3D visualiseringar
  • Detaljritningar inkl. mått och material, t.ex. spaljé, pergola, tak, carport, osv
  • Belysningsplan. En ritning med placering av ljuspunkter, inkl. produktförteckning
  • Planteringsplan med exakt placering, mängdberäkning och storleksförslag på växter
Oavsett typ av ritning ni beställer, ingår alltid en tomtanalys och inmätning, ett avstämningsmöte och en revidering av förslaget innan slutversionen av ritningar överlämnas.

Våra ritningar är ett värdefullt underlag för anläggare/snickare. De används ofta som bas inför upphandling av anläggning.

MARKLOV- & BYGGLOVSHANDLINGAR
Vissa anläggningsarbeten kräver bygglov. Du kan anlita oss för rådgivning, framtagning av bygglovshandlingar och koordinera kontakter med din kommun. Uppmätning och framtagning av planritning, fasadritning, sektionsritning och situationsplan ingår normalt i uppdraget.

UPPHANDLING & PROJEKTERING
När vi är överens om utformningen, kan du anlita oss för att upphandla hantverkare, entreprenörer, material och växter.

ANLÄGGNING & PLANTERING
Bengtsson design samarbetar med etablerade och utprovade kontakter. När anläggningsarbetet närmar sitt slut beställs, levereras och planteras växter enligt ritning.

Kontakta oss gärna för att diskutera din trädgård, terrass eller annat utomhusprojekt. Tillsammans går vi hela vägen från idé till färdigt projekt!

Genom att fortsätta använda den här hemsidan, godkänner jag att Bengtsson Design. Garden & Outdoors och Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra deras respektive produkter och tjänster, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info om Bengtsson Design. Garden & Outdoorss sekretesspolicy och Houzz sekretesspolicy.